„Tineretul” lui Tadici a învins Craiova

„Au apărut patru, cinci jucătoare noi pe care putem conta în acţiunile următoare”, a afirmat selecţionerul României

După ce a pierdut categoric, miercuri seara, în faţa Oltchimului, 22 – 37, tânăra naţională pregătită de Gheorghe Tadici a câştigat amicalul de joi dimineaţa, 27 – 19, în faţa formaţiei SCMU Craiova. Atât în partida cu Oltchim, cât şi în disputa cu oltencele, selecţionerul Gheorghe Tadici le-a folosit şi pe cele trei handbaliste convocate de la HC Zalău: portarul Mihaela Mureşan şi jucătoarele de câmp, Crina Pintea şi Roxana Varga. „A fost o acţiune reuşită, cu jucătoare tinere, dornice de afirmare, care au avut o atitudineireproşabilă pe tot parcursul celor patru zile. Am testat posibilele viitoare jucătoare ale echipei naţionale şi sunt mulţumit că au apărut patru, cinci jucătoare pe care vom putea conta în perioada următoare”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.
Selecţionerul României consideră că diferenţa de la finalul amicalului cu Oltchim este una normală, având în vedere diferenţa de valoare dintre cele două echipe. „Iniţial, am dorit ca amicalul cu <multinaţionala> Oltchimului să fie fără spectatori şi să conţină trei reprize, însă postul de televiziune, DigiSport, în baza contractului de sponsorizare cu Oltchim şi cu echipa naţională, a dorit să transmită meciul. Era greu ca, după trei antrenamente, 18 jucătoare care s-au întâlnit pentru prima dată la lotul naţional, să facă faţă unei echipe cum este Oltchimul, în care evoluează vârfurile de la cinci reprezentative, care se antrenează împreună de şapte luni. În aceste condiţii, pot spune că a fost o diferenţă normală. Au existat şi părţi mai puţin bune, evoluţia din prima repriză, dar şi părţi bune, jocul din partea a doua. Partida cu Craiova s-a jucat la un alt nivel, valorile dintre echipe fiind mai apropiate. Şi de această dată au existat patru, cinci jucătoare care au ieşit în evidenţă”, a mai afirmat selecţionerul României.
Odată cu partida de joi, disputată tot în Zăvoi, s-a încheiat prima acţiune din acest an a echipei naţionale, ce a durat de patru zile.
Următoarea acţiune este programată în 15 – 24 martie, perioadă în care este programat şi Trofeul Carpaţi, la care vor participa selecţionatele A şi B ale României, reprezentativa Germaniei şi cea a Spaniei. Selecţionerul Gheorghe Tadici va convoca 28 de jucătoare.
România: Smedescu, Nichita, Mureşan – Binescu (6), Buceschi (5), Perianu (4), Pintea (2), Varga (2), Chiper (2), Marin (1), Tătar (1), Cârstea (1), Ivan (1), Burghel (1), Pricopi (1). Antrenori: Gheorghe Tadici şi Florentin Pera
SCMU Craiova: Barbu, Munteanu, Vlăsceanu – Apipie (6), Nicu (3), Dincu (3), Amariei (3), Băbeanu (2), Florică (2). Antrenori: Bogdan Burcea şi Grigore Albici.

 

One Thought to “„Tineretul” lui Tadici a învins Craiova”

  1. Prioritate , echipa noua

    Nu te lasa influentat de „gasca”organizata de carcotasi . Urmeaza-ti planul , chiar daca va fi greu cu mioritici din Romanica . Selectie si afara cu fitoasele , altfel nu se poate si ajungeti ca voleiul sau baschetul . SUCCES!!!

Leave a Comment